Om oss

Vad är CrossFit Södertörn?

CrossFit Södertörn är inget vanligt gym. Vi är en CrossFit-box med målet att hjälpa dig komma i ditt livs form.
I grund och botten handlar CrossFit om sund och naturlig träning utan maskiner. ”Back to Basics”

 

 

Vad är CrossFit?

Om du slår upp träningsformen CrossFit så får du beskrivningen – CrossFit är ett styrke- och konditionsprogram baserat på ständigt varierade funktionella rörelser utförda under hög intensitet. Människans kropp är designad att utföra ett mönster av grundrörelser. Dessa utgörs av att kunna lyfta, dra, putta, kasta, hoppa och springa. Det är dessa naturliga rörelser som ligger till grund för övningarna som inkluderas i ett CrossFit-pass.

CrossFit är ALL sorts träning! Det handlar om att försöka bli så stark som möjligt, så snabb som möjligt och så uthållig som möjligt. Jag vill påstå att alla kan träna CrossFit. Även om du inte kan utföra alla rörelser i precis den svårighetsgrad de är så kan du alltid skala rörelserna, det vill säga göra enklare varianter av dem.

CrossFit är således absolut inte bara för elit­en, även om detta tycks vara den allmänna uppfattningen. Du gör varje träningspass utifrån dina förutsättningar.

frågor
och
svar

HAR NI BARNPASSNING?

Nej.
I vår anläggning är det en högljudd och vuxen miljö som inte är så anpassad för barn.
Barnen kan följa med förutsatt att dom sitter stilla och är under din uppsikt hela tiden.
Barn får aldrig vistas på mattan, detta gäller även när det inte är något pass igång.

VAD BEHÖVER JAG HA MED MIG TILL ETT PASS?

Egentligen bara dig själv. Och såklart träningskläder; shorts, t-shirt, gymnastikskor och en vattenflaska brukar räcka. Ibland kan det vara bra att ha med överdragsbyxor och en tjockare tröja. Det är nämligen så att, beroende på vädret, sker vissa pass utomhus. Oavsett om det blir inomhus- eller utomhusträning är ett tips att komma ombytt.

JAG ÄR VERKLIGEN INTE I BRA FORM, KAN JAG KOMMA TILL ER ÄNDÅ?

Ja, då är det perfekt att komma till oss. Vi kommer hjälpa dig att komma i form och du kommer märka resultat snabbt av den träning vi erbjuder.

KAN HELA FAMILJEN TRÄNA PÅ CrossFit Södertörn?

Lägsta ålder för att träna på ordinarie pass hos oss är 13 år och mellan 13-16 år tränar man med målsman. För att själv teckna medlemskap ska man vara 18 år gammal. Är man är under 18 år behövs alltid målsmans godkännande.

VAR PARKERAR JAG BILEN?

Vi har gratis parkering precis utanför anläggningen